15 Ocak 2019 Salı

TÜM BÜYÜK AŞKLARIN VE AŞIKLARIN HAYALİ: TEKTAŞ PIRLANTA YÜZÜK MODELLERİ


Yeryüzündeki değerin en zarif göstergesidir pırlanta. Hayatınız boyunca belki de alabileceğiniz en değerli sevgi sembolüdür. Aşkın sonsuzluğunun somutlaşmış halidir. Doğanın insanlığa sunduğu nimetler arasında pırlantalar bir başyapıt olarak çıkar karşımıza. Dünyada insanlık tarihinden çok çok eski dönemlere kadar uzanan bir hikayesi vardır. Yeryüzünün çekirdeğinin derinliklerindeki lavlardan yüzeye doğru uzun bir yolcuğun sonucunda meydana geldiler. Bu büyülü yolculuk neticesinde ise sadece çok az taş bizlere ulaşabildi. Bu özelliğiyle pırlantalar, tarihin her döneminde insanları büyüsü altına almıştır. İşte bu eşsiz hikayesiyle ve şaşırtıcı güzelliğiyle pırlantalar, dünyadaki en değerli bir diğer şey olan sevgi ile birleşerek, aşka ve sevgiye sonsuz değer veren insanları hayali, dev aşkların da sembolü oldu.

Eşinizin ya da sevdiklerinizin size verebileceği en değerli hediyelerden olan pırlanta tektaş yüzükler, hayatınızda bir kez alıp, ömür boyu sıkılmadan takabileceğiniz aşkınızı simgeleyen bir aksesuardır. Her yaşa, zevke, giyime ve yaşam tarzına uygun olacak şekilde, birçok tektaş pırlanta yüzük modeli bulunur. Bu nedenle hayalinizdeki modelleri bulmak biraz zaman alacaktır. Öte yandan her pırlantanın kendine has özellikleri vardır; rengi, kesimi, karat ağırlığı ve berraklığı pırlanta modeli seçiminde göz önünde bulundurulmalıdır. Her kesime ve yaşam tarzına uygun pırlanta tektaş yüzük modelleri için Altınbaş internet sitesini inceleyebilir, istediğiniz her özellikteki tektaş pırlanta yüzük modellerine kolayca erişebilirsiniz.


İçinize sinebilecek, stiliniz yansıtacak ve ömür boyu sıkılmadan takabileceğiniz pırlanta tektaş yüzük modelini bulmak için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Öncellikle pırlanta modelini seçmeli daha sonra ise yüzüğü şeklini belirlemelisiniz.

Pırlanta modelleri

Pırlanta tektaş yüzük modelleri kesim şekline, karat değerine, berraklığına ve renk seçeneklerine göre farklılaşmaktadır. Pırlantanın nasıl bir kesime sahip olacağı, taşın parlaklığını ve berraklığını etkileyen bir unsurdur. Öte yandan seçeceğiniz kesim şeklinin kişiliğinizi de yansıtacağını sakın unutmayın. Yuvarlak, oval, markiz, zümrüt, kalp damla, prenses ve baget kesim gibi pırlanta modelleri bulunmaktadır.

Karat değeri ise pırlantanın ağırlığını göre belirlenmektedir. Karat değeri pırlantanın maddi değerini de belirleyen bir özelliktir. O nedenle karat değerini bütçenize ve zevkinize göre değerlendirebilirsiniz. Piyasada çoğunlukla 1 karatın altında ürünler satılmaktadır ve genellikle 0.20 karat değeri üzeri taşlar taşlar tercih edilmektedir. Fakat dilediğiniz taktirde 1 karatın üzerindeki ürünleri de bulabilirsiniz.

Pırlanta renkleri taşın sarılığına göre değerlendirilmektedir. Bu renkler D ve Z arasındaki harflerle ifade edilmektedir. Z en sarı taşken, D en beyaz ve nadir bulunan taştır. Bir pırlanta beyaza ne kadar yakınsa o kadar değerlidir.

Berraklık konusu ise pırlantanın içerisindeki karbon izine göre belirlenmektedir. Berraklık skalası da FL-IF, VVS1-VVS2, VS1-VS2, SI1-SI2, I1-I2-I3 değerleri ile gösterilmektedir. FL-IF değerine sahip bir taş oldukça berrak ve değerli bir taşken I1-I2-I3 ise daha az berraktır.

Yüzük modelleri

Yüzük modelleri, pırlanta seçimi kadar parmağınızdaki görünüme oldukça etki eden bir özelliktir. Elinizin ve parmağınızın yapısına göre ince kollu, kalın kollu, ince ya da kalın tırnaklı ve S kollu yüzük modellerini tercih edebilirsiniz. İnce ve kalın kollu modeller daha klasik modellerdir. Özellikle ince kollu modellerin taşın ön plana çıkmasını sağlar. İnce ve kalın tırnaklı modellerde de benzer bir durum söz konusudur. S kollu modeller ise klasik modellere nazaran daha estetik bir duruşa sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara