25 Ocak 2019 Cuma

KADINLARI TAMAMLAYAN ZAMANSIZ AKSESUAR: KOLYELER


Geçmişten bugüne temsil ettikleri anlamlar ve semboller değişse de takılarla ilgili bir gerçek hep yerini korudu; o da bu aksesuarların her zaman kadınların en büyük tamamlayıcıları olduğu.

Sahip olunan tarzın yansıması haline gelen takılardan özellikle de kolyeler, kadının estetik boyun yapısını ve duruşunu şık bir şekilde vurgulamak için kullanılan en önemli sembollerden. Bu önemle orantılı olarak kolye seçimi de bir o kadar üzerinde durulması gereken bir konu. Öyle ki yanlış bir kolye seçimi, yaratmak istediğiniz estetik görüntüyü bozarak sizi olduğunuzdan kötü gösterebileceği gibi doğru bir seçim sizi olduğunuzdan çok daha estetik gösterebilir.

Dikkatleri üzerinize çekmek, sadelikten vazgeçmemek, günlük ya özel gecelerde kullanılabilecek kolye bulmak karar, zaman ve enerji gerektiren bir iştir. Bu yazımızda vücut yapınıza uygun hangi modelin sizi daha şık ve zarif göstereceğini öğrenebilir, alışverişlerinizi daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

Doğru Kolye Seçimi Boynunuzu Tanımaktan Geçiyor

Kolye seçiminde dikkat edilmesi gereken öncelikli husus boyun yapınızdır. Eğer kalın bir boynunuz varsa ince yapılı kolyeleri seçmeniz sizi kesinlikle daha estetik gösterecektir. Tercihinize göre sarı, beyaz, rose altın ya da gümüş tercih edebilir, farklı doğal taşlarla kombinlenmiş birbirinden orijinal modellerle tarzınızı tamamlayabilirsiniz. Birbirinden ayrıymış gibi görünen üç farklı ince zincirin zarif kolye uçlarıyla tek bir tasarımda toplandığı modeller de sade kombinleri tamamlamak için çok tercih edilenler arasında.

Eğer boynunuz kısa ise son zamanlarda popüler hale gelen tasma kolyeler yani choker modeller en büyük yardımcınız. Boynunuzun kısalığını gölgede bırakan choker modeller aynı zamanda saran yapısıyla da şık bir görünüm kazanmanızı sağlayacaktır.

Yüz Hatlarınız Aksesuar Seçiminize de Şekil Veriyor

Boyun yapınızın yanında yüzünüzün hatları da kolye aksesuarı seçiminizde söz sahibi sayılır. Yüz hatlarınız yuvarlaksa kalın olmayan ve uzun kolyeler tercih etmeniz vücudunuzda dengeleyici bir rol oynayacaktır. Ucunda püskül ağırlığı ya da parlak madalyon kolye uçları olan uzun zincirler ister yazın dekolte bluzların üzerinde ister kışın kazakların üzerinde rahatlıkla tercih edebileceğiniz modellerden.

Eğer kare hatlara sahip bir yüzünüz varsa çok uzun kolye modellerini tercih etmenize gerek yok. Orta uzunluktaki zincirli modeller ya da şık duran deri iplerin doğal taşlarla süslendiği bohem modeller tek bir dokunuşla bambaşka bir hava yaratabilmeniz için en estetik çözüm.

Hangi Vücut Yapısına Sahipsiniz?

Boyun ve yüz yapınızdan ziyade ne kadar minyon ya da iri yapılığı olduğunuz da doğru kolye seçiminde çok önemli rol oynuyor. Mesela göğüsleriniz iriyse ve vücudunuzun üst kısmı 90-60-90 kuralını bozuyorsa çok ince ve kibar tasarımlar üzerinizde fazla gösterişsiz durabilir. Göğüs hizanızdaki kalın zincirli modelleri tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde kendinizi minyon olarak tarif ediyorsanız gösterişli ve büyük kolyeler görünümünüzü boğabilir, üzerinizde uyumlu bir hava yaratmayabilir. Küçük taşlı, ince modeller minyon kadınlarda çok daha estetik duracaktır.

Sizin için en uygun kolyeyi seçmek aslında kendinizi ne kadar iyi tanıdığınızdan geçiyor. Vücut bütünlüğünüzü bozmayacak, duruşunuzla kusursuz bir uyum yakalayacak olan tasarımları seçmek, dilinizden anlayan markaların online hizmetleri sayesinde çok pratik. Göz alıcı orijinal tasarımlarıyla Coquet de bu markaların başında geliyor. Şimdi kahvenizi alıp arkanıza yaslanın ve hem sade hem de gösterişli tarzlara hitap eden Coquet’in kolye modellerini inceleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara