25 Temmuz 2013 Perşembe

Rüya gibi bir yer : Santorini....




Turumuzun ikinci durağı Santori idi. Söylemeden geçemeyeceğim ki rüya gibi bir ada. Aşıksanız eğer daha da aşık olmanızı sağlayacak bir manzaraya sahip...
Santorini de ilk Fira'ya çıkmanız gerekiyor. Buraya çıkmanın 3 farklı yolu var. Adayla bütünleşmiş olan katırlar, yürüyerek ya da teleferik.. Açıkcası ilk ikisini tavsiye etmiyorum teleferikle çıkmanız en dogrusu..Zira dönüş yolunda yaya gidişi tercih edip tecrübeme dayanarak söylüyorum :)



Fira'dan Oia köyüne doğru yol aldık. Bizim gibi tura katılmak istemezseniz eğer bir araba kiralamanız daha iyi olucaktır. Hem daha uyguna gelmesi hem de istediğiniz gibi gezebilmeniz açısından..
Tabi Santorini'ye gidip Oia köyünü görmemek olmaz. Müthiş bir manzaraya sahip...






Bu köy de en çok göreceğiniz şey el yapımı süslemeler..Tam bir sanat ruhu hakim 






Ve Fira'ya döndüğünüzde güneşin batışını izlerken adaya özgü kaktüs kokteylinizi yudumlamanızı tavsiye ederim. Tadı enfes!




5 yorum:

  1. Fotograflar super görunuyor tatlım ben de haftaya gidiyorum Santoriniye, guzel bir guidance oldu bu:)

    YanıtlaSil
  2. Orda fotograflar bir baska netlik kazaniyor cnm yapabiliyorsanbi post yapmalisin benm zamanim kisitli oldugu icin outfit postu yapamadim. Simdiden iyi tatiller cnm begeniceginden eminim opuyorum :)

    YanıtlaSil
  3. ahh ahhh baktıkça şu planı kesinleştiresim geliyor. Biz de bayramda planlıyoruz! tatlm gemi turundan memnun kaldınız mı? yoksa atinaya gidip ordan kendimiz mi geçzek gemiyle, karada kalma süresi çok az mı oluyor gemiyle gidince??

    YanıtlaSil
  4. Cnm biz gemiden çok memnun kaldık, bir sorun yaşamadık. Gemiyle verilen zamanlar gayet yeterli aslında. En az zaman geçirmek istediğim yer de Atina oldu açıkcası, keşke tur da olmasaydı dediğim yerdi!

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    Yunanistan yazılarını çok beğendim, Santorini'yi özellikle.
    Sevgiler.

    http://thelifebyhulik.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara