29 Temmuz 2013 Pazartesi

Holiday vol.3




Santorini'den ayrılmadan önce turun bize önerdiği Perissa kasabasına gittik. Güney şeridinde bulunan Perissa da volkanik patlamanın oluşturduğu kumsal görülmeye değer nitelikte.. Tayland'lı bir bayan, bu volkanik kumlarda terapi yapmanın beyne direk serotonin hormonunu salgıladığını ve enerjinin yükselmesine yardımcı olduğunu önermesinin üzerine resmen kumlarla bir aşk yaşadık. Böyle hissetmek istediğimizden mi yoksa gerçekten bu duyguyu yüklediğinden mi bilinmez ama işe yaradığını söylemeliyim :)



Santorini'de ki gezimiz bu şekilde son buldu. Ertesi günse Atina'daydık. Yine isterseniz geminin size sunduğu tura katılabilirsiniz ama biz tur yerine free gezmeyi tercih ettik.
Yıllardır okuyup, görmeyi merakla beklediğim tapınaklar Acropolis bölgesinde.. Yukarıya doğru uzun bir yol olsa da kısa yollar bulup rahatlıkla istediğimiz yere ulaştık.






Ve artık hedefe ulaştığınızda müthiş panaromik bir manzara sizi karşılıyor.







Helen dönemi ve mitolojiye olan hayranlığımın sonucunda burada olmak benim için ayrı bir keyifti. Ama daha sonrası için aynı şeyi söyleyemeyeceğim maalesef.. Acropolis merkeze doğru vardığımızda hoş olmayan bazı durumlarla karşılaştık. Hoş bir şarap evine girdiğimizde nereli olduğumuzu sorup Türk olduğumuzu anladıklarında bizim dükkandan çıkmamızı istediklerini söylediler, bir taksici tarafından saygısız davranışlar gördük. Tabi herkes böyle miydi? Tabi ki hayır! Bazı barışsever insanlar bize ülkemizde ki Gezi olaylarını sordular, her zaman kardeş olacağımızı söylediler. Bunlar çok hoştu tabi ama yaşanan üzücü durumlardan sonra Atina'da daha fazla zaman geçiremedik.


Özetle şunu söylemeliyim ki; Yunan insanlarıyla birçok benzerliklerimiz var, oraya vardığınızda yabancılık hissetmeyeceğinize eminim. Ve herkese kesinlikle tavsiye edebileceğim bir 3 gün geçirdim.

Yakında outfit postları var!

Sevgiler ♥

5 yorum:

  1. şu tatil postlarına eriyorum bitiyorum kendim gezmiş gibi oluyorum bide okuyunca harikasın canım çok güzel resimler çok

    YanıtlaSil
  2. HER SENE AYVALIK'TAN KALKAN TURLARLA E HADİ GİDELİM ARTIK DİİP GİDEMEDİM BİR TÜRLÜ BURALARA :) SEN VE FOTOLAR HARİKASINIZ :)

    YanıtlaSil
  3. Düşük çözünürlüklü resimler, detayları belirtilmeyen kombinler, başarısız açılarla çekilmiş fotoğraflar, gidilen yer ile ilgili çok yetersiz bilgiler, selülitim çıkmasın aman diye alttan kırpılmış fotoğraf vs vs vs... Olmamış Tuğbacım olmamış...

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara