21 Temmuz 2012 Cumartesi

Tatil Günlükleri I

Uzun bir aradan sonra bilgisayarımın karşısında, yeni ve dinamik postlarla sizlerleyim... Bilgisayarımda ki teknik bir arızadan dolayı bir türlü sizlere ulaşamadım. O yüzden her gün bir yayınla tatil günlüklerimi yazacağım. Evet Part I : Daha önce hiç görmediğim için ilk durağımız Kuşadası oldu. Kaldığımız yer Ladies Beach diye geçen huzur dolu bir yerdi. Plajın üst kısmında yürüyüş yeri ve her bir kısımda cafe - restaurantlar var. Kaliteli ve şık mekanlar ama beni sunumuyla, ilgileriyle etkileyen yer Kiwi Cafe-Restaurant oldu. Eğer yolunuz Kuşadası Ladies Beach tarafına düşerse bir uğrayın derim. Ayrıca orada güneşin batışını görmek herşeye değerdi. 




Kuşadası - Güvercin Adası
Güvercin Adasına giden yol üzerinde Efe Butik Otel'e de rezervasyon yaptırabilirsiniz. Ben bir daha ki gidişimde kesinlikle orada bir gece kalmak istiyorum. Muazzam görünüyordu :)



Kiwi Cafe - Restaurant'dan 


Birkaç günümüzü Kuşadasında dinlenerek geçirdikten sonra kültür gezimize İzmir iline bağlı Selçuk ilçesinin Şirince köyüne gittik. Daha önce de gittiğim ama her gidişimde yeni yerler keşfettiğim çok samimi ve kendine özgü bir köy burası. Bilmeyenleriniz varsa Şirince'nin şarapları meşhur, her meyvadan bir şarap bulmanız mümkün ve nasıl yapıldığını görmek isterseniz imalathane'yi de ziyaret edebilirsiniz. Benim vazgeçemediklerim Karadut, şeftali ve Tatlı Beyaz şarabı :)




Önünde durduğum bu dükkan (Apasa) da birbirinden güzel takılar vardı. Ama kalabalıktan fazla içeride duramadım. Giderseniz Armparty'nize birini eklemeyi unutmayın!



Eee Selçuğa uğramışken Meryem Ana'ya gitmeden olmazdı. Her gidişimde tüylerimi diken diken eden bir yer burası...



2 yorum:

Blog Arşivi

Bu Blogda Ara